10 gedachten over “Week 1”

 1. Afgelopen week hebben we een email van de St. Willibrordabdij ontvangen en daarin staat dat de Abdijhoeve tot 1 juni gesloten is. Helaas gaat onze geplande sesshin ook niet door 🙁

 2. Dat is heel jammer. Al die lege bankjes… Hopelijk lukt het om thuis te zitten, denkend aan de Lorenzstraat en de maandagavondgroep. Mij helpt dat, zeker op maandagavond 20 uur.
  Ha, morgen alweer! Sterkte en liefs iedereen, pas op jezelf, Miriam

 3. Lieve zenzitters wat enig dat we zo met elkaar contact kunnen hebben Missen jullie de zenfamilie ook zo?morgen 8 uur zal ik de gong slaan de kaars aansteken en jullie in gedachten nemen Gaat het een beetje in quarantaine?

  1. Dag allen, wat fijn dat we ons verbonden-voelen op deze manier vorm kunnen geven. De afgelopen weken, thuis mediterend, merk ik hoe ik onze maandagavond, het samen mediteren met alle rituelen mis, jullie mis!
   Had ik eindelijk het gongen wat onder de knie…en hoeft het even niet!
   Fijn , Lieke, dat je de kaarsen aan doet voor ons allemaal.
   In de hoop dat het jullie goed gaat…tot vanavond!
   Een warme groet,

   Mart

 4. Ja, fijn dat we via deze chat kontakt kunnen hebben met elkaar. Okke dank voor je kundigheid. Vanmiddag – maandag 30-3 – ga ik naar een crematie van een dierbare vriendin (na 48 jaar vriendschap). In de stilte van mijn huis begeleid ik haar al zeven dagen in gedachten met dank aan zoveel mooie levensmomenten.

 5. dag lieve zenners, wat een goed initiatief om op deze manier samen contact te hebben. Hier is alles oké, ook met mijn naasten.
  Ik vul mijn tijd met huiselijke dingen, buiten wandelen en sinds afgelopen weekend ook met het maken van mondkapjes (van het Project Amsterdamse Mondkapjes). Als je iemand kent in de thuishulp die zonder zit, dan mag je mijn naam doorgeven. Ze zijn kookbaar en dus geschikt voor hergebruik.

  Hoop dat de zenbankjes weer allemaal bezet zijn na de zomer!
  lieve groet, Bernadette

  1. Bernadette, wat goed dat je meewerkt aan het Project Amsterdamse Mondkapjes. Weet jij of ze naar vluchtelingen gaan die in overvolle kampen bivakkeren. De zeer kwetsbare medemensen. Ik kan het niet vinden op de website.

   1. Marijke, ik stuur je de mail door die ik van de groep heb gekregen. Op de website hebben ze het over inloophuizen. Ik maak nu mondkapjes voor mensen in onze buurt. In Amsterdam wordt al heel veel gemaakt nl.

 6. Ik was te Cadzand aan het strand
  getuige van een misverstand,
  toen ik twee golven hoorde spreken
  precies voordat ze zouden breken.
  De ene riep: ‘Het is gedaan,
  we zullen hier te pletter slaan!’
  De ander zei beslist: ‘Welnee,
  je bent geen golf, je bent de zee.’
  Hein Stufkens

Reacties zijn gesloten.