Chat

Gate gate parasamgate bodisvaha

Mede-zenners, willen jullie iets meedelen dan kan dat hier.
Let op: De berichten zijn niet afgeschermd en zijn dan ook buiten de zengroep leesbaar.

 • Maandag 25 mei — Über die Geduld
  De laatste weken van “huidhonger” dacht ik (Bert) steeds aan de zen beoefening en heb ik gezocht naar een tekst met dat thema. Het toeval wilde dat de bibliotheek weer min of meer openging en meldde dat het boek “Het verborgen licht” dat ik gereserveerd had was aangekomen. Het eerste verhaal dat ik daarin aankruiste om te lezen was het verhaal over de oude vrouw die de kluizenaarshut in brand stak…
 • Maandag, 4 mei — de Geloften van de Bodhisattva
  Als tekst is Peggy gekomen met de derde Gelofte van de Bodhisattva.
 • Fragmenten lezing André vd Braak
  Nu het niet mogelijk is om samen te komen om te mediteren, is de zengroep van André vd Braak overgestapt op digitale bijeenkomsten. Miriam heeft er 2 bijgewoond en aantekeningen gemaakt. Deze zijn hier te vinden.
 • Maandag 20 april – Kwan Yin
  Kwan Yin, een gedicht van J.C. van Schagen
 • Krishnamurti
  WIm vindt een interview met Krishnamurti interessant. Voor een maandagavond als variant op een tekst.

5 gedachten over “Chat”

 1. Dit weekend zouden we met een deel van onze. groep in Doetinchem zijn geweest.
  Jammer, maar dat doen we dan later. Gelukkig hebben wij onze maandagavondzit-op-afstand, en zijn vanaf vorige week de dinsdagavonden bij André te volgen via aanmelding bij
  https://www.avdbraak.nl/zeninbaarn. Ik zal een keer een versagje op onze site zetten.
  Liefs uit Borne! Miriam

 2. Dinsdag 28-4- 2020 overleed Zr. Elisabeth Dinissen Roshi (1927-2020). Zij was de eerste vrouwelijke dharma opvolger van Ton Lathouwers. In 2002 gaf hij haar transmissie tot Zenmeester met de naam ‘Licht van openheid en vrijheid’. De Maha Karuna Ch’an heeft een interview met haar gepubliceerd.

 3. Test. Lieve Allen Dit is mijn 3e poging iets op de Chat te schrijven Het lukt me niet Hoe gaat het jullie ????Ik mis jullie !!!!!!!! Laat wat horen op de Chat dan weet ik dat jullie er nog zijn … Hebben jullie ook geluisterd naar Andre en Ton?? Wat worden we verwend on line he? H et stille leven bevalt me goed Genieten van natuur wandelen en lezen en mediteren Ik kan zo het klooster. Intreden…. Nu weer een poging gewaagd En wegsturen Hoop dat jullie. Reageren liefs Lieke”

  Test

 4. Hallo Lieke, jouw test-chat is goed overgekomen. Ja, de rust en stilte buiten in dit coronatijdperk bevalt mij zeer goed. Ik heb meer tijd voor verdieping: wat langer nadenken over een gelezen boek, een film. Teksten dringen dieper door omdat ‘meer tijd’ die ruimte geeft. Ik zeg: geniet van komend weekend.

 5. Hier ook Miriam.
  Gelijksoortige vrede met de grotere rust en ruimte en schone wegen en lucht.

  Ben blij met http://www.3onow.nl en de avonden van Andre bij zeninbaarn, inspirerend en steunend! Ik zag dinsdag j.l. dat ook Lieke, Theo en Ailien luisterden
  A.s. donderdag 21 mei spreekt Andre bij 30now. Na een akelige hack is het alleen toegankelijk met een code die je 12 uur van tevoren krijgt als je je (gratis) aanmeldt bij http://www.30now.nl. Op tijd doen!

  Maar al dat online kan toch niet op tegen zitten en spreken live met jullie ❤️ ! Miriam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *